Tervetuloa
Suomen118 -palveluun

Kirjaudu sisään

Voit muokata tietojasi kirjautumalla palveluun. Osa lisäpalveluista on vain kirjautuneille käyttäjille.

Kirjaudu sisään

Unohtuiko salasana?

Tarkista yritystietosi

Serlachius-museot Gösta ja Gustaf

Joenniementie 47
35800 Mänttä
Puhelin
Kotisivut
Sähköposti
Perustiedot
Y-tunnus
0151144-3
Toimiala
Taidemuseot, Taidemuseo ja kulttuurihistoriallinen museo
Aukioloajat
Talviaikaan 1.9.–31.5. avoinna ti–su klo 11-18. Maanantaisin suljettu.

Kesäaikaan 1.6.–31.8. avoinna joka päivä klo 10–18, myös juhannuksena.
Yleiskuvaus
Käyntiosoitteet:
Gösta: Joenniementie 47, Mänttä
Gustaf: R. Erik Serlachiuksen katu 2, Mänttä

Serlachius-museot kutsuvat Sinut vieraakseen Mänttään. Tutustu taiteeseen upeassa kartanomiljöössä ja historiaan sekä tarinoihin vanhassa Serlachius-yhtiön pääkonttorissa.

Serlachius-museo Göstan yhteyteen kesällä 2014 valmistuneessa paviljongissa esitellään kiinnostavaa nykytaidetta ja teemanäyttelyjä. Joenniemen vanhassa kartanossa on esillä Suomen kultakauden taiteen rakastetuimpia teoksia Akseli Gallen-Kallelalta, Albert Edelfeltiltä ja Emil Wikströmiltä.

Museossa toimii tasokas ravintola Gösta, josta järjestyvät niin konstailemattomat lounaat, kahvitukset kuin vaativat illallistarjoilutkin.

Taidemuseo sijaitsee Melasjärven rannalla kauniin englantilaistyyppisen veistospuiston ympäröimänä. Sen vieressä on pieni Taavetinsaari, johon pääsee siltaa pitkin.

Serlachius-museo Gustaf toimii entisessä G.A. Serlachius Oy:n pääkonttorissa Mäntän keskustassa. Museon uteliaat ja yllättävät näyttelyt tarinoivat niin teollisuuslegendoista kuin taiteestakin. Jo museorakennus, entinen metsäyhtiön pääkonttori, on nähtävyys sinänsä. Gustaf-museon päänäyttely on Paperiperkele, joka kertoo suomalaisen paperiteollisuuslegendan G. A. Serlachiuksen elämästä ja liiketoimista väkevästi dramatisoidulla näyttelyreitillä.

Ryhmille Serlachius-museot tarjoavat monenlaisia opastuksia ja ohjelmapalveluita. Yhdistä vierailuusi vaikkapa tomeran sihteerikön työhönottohaastattelu 1950-luvun tyyliin ja siirry museosta toiseen sauvakävellen oppaan johdolla metsäistä Lemmenpolkua pitkin.
Kuuntele yleiskuvaus
Ajo-ohje
Serlachius-museot sijaitsevat Mänttä-Vilppulassa, valtatie 58:n varrella. Etäisyys Tampereelle 88 km, Jyväskylään 83 km. Vilppulan rautatieasemalle 7 km.
Yrityksen sijainti kartalla
Katunäkymä Reittihaku tähän osoitteeseen
Yhteystiedot QR-koodina
Mikä tämä on?
Yhteystiedot QR-koodina